Strass Residence

The L-Shaped configuration of the Strass Residence aims to subtly incorporate itself into the existing neighborhood fabric, while tucking the larger two-story private wing away from the street.

The design has an indirect yet celebrated entry, organizing a procession to the back yard. A large existing tree on the site separates the common areas from the private realms, along with a glazed corridor and distinctive staircase. The scheme enables open, airy, and light-filled interior spaces through carefully designed openings - each forming an intimate connection to the outdoors. The common areas bleed outside to enhance indoor-outdoor entertainment, while the private wing has its own secluded patio area.

Photography: Atelier Wong Photography

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

sreales
sreales added this to sreales's ideas10 December 2017

la mesa de comedor con patas metalicas

Dining Rooms with Similar Colours
Cottesloe Residence
Transitional Suburban Haven, Full Home Design
Recent Work
May River Custom Home
Réhabilitation maison Chartrons
Modern Classic
union square loft kitchen
Diagonals