Strass Residence

The L-Shaped configuration of the Strass Residence aims to subtly incorporate itself into the existing neighborhood fabric, while tucking the larger two-story private wing away from the street.

The design has an indirect yet celebrated entry, organizing a procession to the back yard. A large existing tree on the site separates the common areas from the private realms, along with a glazed corridor and distinctive staircase. The scheme enables open, airy, and light-filled interior spaces through carefully designed openings - each forming an intimate connection to the outdoors. The common areas bleed outside to enhance indoor-outdoor entertainment, while the private wing has its own secluded patio area.

Photography: Anna Katsios

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

shishi_karanja
Shishi Karanja added this to 3. Textures and Colours1 September 2020

Dark wooden finish has a really natural aura.

kj92086
Kristina Flicek added this to Windows & Doors26 January 2020

Really like this as on option for the front door. Having one vs. two doors could work especially well if we're a little off center.

Entryways with Similar Colours
Alegria
Westgate Residence
Квартира 160 кв.м. Фотографии.
The Tara
Fishermen's Retreat
cocokala
Umbau einer Bauernhoftenne in ein Wohnhaus mit Arztpraxis
Boca Raton Splendor