Desert Mountain Residence
Desert Mountain Residence
Tate Studio Architects
Photo by Mark Boisclair 2012 Gold Nugget Award of Merit (5,000-10,000 square feet)
Apple Farm
Apple Farm
Moon Bros Inc
Floating stairway in Modern North Georgia home Photograhpy by Galina Coada
The Constantia Kloof
The Constantia Kloof
Nico van der Meulen Architects
The Constantia Kloof Following the trend of making alterations to and revamping existing houses, the owners of this home enlisted the expertise of Nico van der Meulen Architects for a modern upgrade. “They liked the current trend in our work towards a mix of steel construction and concrete framing,” explains Nico van der Meulen of Nico van der Meulen Architects. M Square Lifestyle Necessities decorated the interiors using a palette of monochromatic colours with the interior furnishings in similar and contrasting colours. Accents of green were used sparingly to add fresh splashes of colour. The modern lines of the furniture are a continuation of the interior structural lines. As the structural interior elements are simple with sharp lines, attention is brought to the furniture pieces and decorative items within the interior.
Lyme Hills
Lyme Hills
Nautilus Architects LLC
This is an elegant, finely-appointed room with aged, hand-hewn beams, dormered clerestory windows, and radiant-heated limestone floors. But the real power of the space derives less from these handsome details and more from the wide opening centered on the pool.
Weston Residence
Weston Residence
SLC Interiors
Stately home in the suburbs just west of Boston. This home was done on a grand scale using rich colors and subtle textures and patterns. Photographed By: Gordon Beall
Fulham Garden Flat
Fulham Garden Flat
Lisette Voute Designs
We put in an extra bathroom with the extension. We designed this vanity unit, which was custom made, and added in large baskets to hold towels and linens. We love using wall lights in bathrooms to add some warmth and charm.
Classic Contemporary Orangery Kitchen | Ashurst House
Classic Contemporary Orangery Kitchen | Ashurst House
Humphrey Munson
The key design goal of the homeowners was to install “an extremely well-made kitchen with quality appliances that would stand the test of time”. The kitchen design had to be timeless with all aspects using the best quality materials and appliances by Sub Zero, Wolf and Miele. The new kitchen is an extension to the farmhouse and the dining area is set in a beautiful timber-framed orangery by Westbury Garden Rooms, featuring a bespoke refectory table that we constructed on site due to its size. The project involved a major extension and remodelling project that resulted in a very large space that the homeowners were keen to utilise and include amongst other things, a walk in larder, a scullery, and a large island unit to act as the hub of the kitchen. The design of the orangery allows light to flood in along one length of the kitchen so we wanted to ensure that light source was utilised to maximum effect. Installing the distressed mirror splashback situated behind the range cooker allows the light to reflect back over the island unit, as do the hammered nickel pendant lamps. The sheer scale of this project, together with the exceptionally high specification of the design make this kitchen genuinely thrilling. Every element, from the polished nickel handles, to the integration of the Wolf steamer cooktop, has been precisely considered. This meticulous attention to detail ensured the kitchen design is absolutely true to the homeowners’ original design brief and utilises all the innovative expertise our years of experience have provided.