Historic Barn to Art Studio Reno
Historic Barn to Art Studio Reno
Schmidt Custom BuildersSchmidt Custom Builders
Schmidt Custom Builders worked with architect and artist Chip Hemmingway to transform his historic barn into an ecclectic art studio in Wilmington, NC. Photo by: Mark Steelman
Mill Valley Calm
Mill Valley Calm
Ann Lowengart InteriorsAnn Lowengart Interiors
A partial remodel of a Marin ranch home, this residence was designed to highlight the incredible views outside its walls. The husband, an avid chef, requested the kitchen be a joyful space that supported his love of cooking. High ceilings, an open floor plan, and new hardware create a warm, comfortable atmosphere. With the concept that “less is more,” we focused on the orientation of each room and the introduction of clean-lined furnishings to highlight the view rather than the decor, while statement lighting, pillows, and textures added a punch to each space.
Woodlands Master Bath Spa Retreat
Woodlands Master Bath Spa Retreat
Barbra Bright DesignBarbra Bright Design
This contemporary master bathroom has all the elements of a roman bath—it’s beautiful, serene and decadent. Double showers and a partially sunken Jacuzzi add to its’ functionality. The large skylight and window flood the bathroom with light. The muted colors of the tile are juxtaposed with a pop of color from the multihued glass tile in the niches. Andrew McKinney Photography
Refined Midcentury
Refined Midcentury
Design HarmonyDesign Harmony
Holland Photography
Lakefront Timber Frame Home and Pavillions
Lakefront Timber Frame Home and Pavillions
KohlMark Architects and BuildersKohlMark Architects and Builders
The design of this home was driven by the owners’ desire for a three-bedroom waterfront home that showcased the spectacular views and park-like setting. As nature lovers, they wanted their home to be organic, minimize any environmental impact on the sensitive site and embrace nature. This unique home is sited on a high ridge with a 45° slope to the water on the right and a deep ravine on the left. The five-acre site is completely wooded and tree preservation was a major emphasis. Very few trees were removed and special care was taken to protect the trees and environment throughout the project. To further minimize disturbance, grades were not changed and the home was designed to take full advantage of the site’s natural topography. Oak from the home site was re-purposed for the mantle, powder room counter and select furniture. The visually powerful twin pavilions were born from the need for level ground and parking on an otherwise challenging site. Fill dirt excavated from the main home provided the foundation. All structures are anchored with a natural stone base and exterior materials include timber framing, fir ceilings, shingle siding, a partial metal roof and corten steel walls. Stone, wood, metal and glass transition the exterior to the interior and large wood windows flood the home with light and showcase the setting. Interior finishes include reclaimed heart pine floors, Douglas fir trim, dry-stacked stone, rustic cherry cabinets and soapstone counters. Exterior spaces include a timber-framed porch, stone patio with fire pit and commanding views of the Occoquan reservoir. A second porch overlooks the ravine and a breezeway connects the garage to the home. Numerous energy-saving features have been incorporated, including LED lighting, on-demand gas water heating and special insulation. Smart technology helps manage and control the entire house. Greg Hadley Photography
Hip Living Room
Hip Living Room
Eminent Interior DesignEminent Interior Design
The homeowners selected Minneapolis Interior Designer Brandi Hagen to make their interior home design more hip. Originally built in the 1970s, a contemporary retro theme complemented this newly remodeled home. beautiful, yet practical, the interior design holds up to heavy use among four active boys. The ultra-suede sofa is durable enough to withstand routine scrubbings. Commercial – grade carpets bound into area rugs accommodate high foot and Hot Wheels traffic. Brandi retained neutral tones in the home’s fixtures, with grey walls, warm woods and mellow upholsteries. Colorful accents, including rugs, artwork and pillows to jazz up the space white providing far-out focal points. A red birch wall provides separation between the more formal and casual spaces but creatively disguises storage that is found with the touch of a finger. To read more about this project, click on the following link: http://eminentid.com/featured-work/newly-remodeled-home-contemporary-retro/case_study

Skylight Designs & Ideas

61