Shou Sugi Ban House

This project, an extensive remodel and addition to an existing modern residence high above Silicon Valley, was inspired by dominant images and textures from the site: boulders, bark, and leaves. We created a two-story addition clad in traditional Japanese Shou Sugi Ban burnt wood siding that anchors home and site. Natural textures also prevail in the cosmetic remodeling of all the living spaces. The new volume adjacent to an expanded kitchen contains a family room and staircase to an upper guest suite.

The original home was a joint venture between Min | Day as Design Architect and Burks Toma Architects as Architect of Record and was substantially completed in 1999. In 2005, Min | Day added the swimming pool and related outdoor spaces. Schwartz and Architecture (SaA) began work on the addition and substantial remodel of the interior in 2009, completed in 2015.

Photo by Matthew Millman

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 1 question

What Houzzers are commenting on:

mbrill05
mbrill05 added this to Boulder12 February 2017

Like the grey tones and clean lines

scoobythedude
scoobythedude added this to scoobythedude's ideas23 January 2016

Careful when you get out of the shower....!