Private Home in Chiswick, London

Hufton & Crow

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

tugmanstudio
Tugman Studio added this to Good Design: 11 Ways to Bring the Wow Factor Into Your Home20 October 2017

Manipulate your daylightDaylight comes into many of the examples illustrated here in various ways, but it deserves a section to itself as it is so important. Daylight is the most wonderful magnifier of interior space, but when it is used in blanket form rather insensitively it can lose its magic. Here, a slot of daylight separates the original back wall of this house from the solid roof of the extension, making the whole construction feel more lightweight and delicate, as well as bringing daylight in to what would otherwise be a dark zone within the house.Highlighting specific areas, such as washing daylight down over a stairwell from above or creating a ‘pool’ of daylight over a dining table or kitchen island, can be tremendously effective.

ericreinholdt
Eric Reinholdt, Architect added this to Design Workshop: How to Borrow Light from Outside9 April 2017

Additions to existing structures often compromise the amount of daylight the original building receives. Not here, though. The skylight ensures that the existing home borrows daylight at its perimeter.

What Houzzers are commenting on:

deniseguileitao
Denise Bell added this to Refurbishment4 days ago

Glass and brick details. Shows the original wall before extending

lionel_goram
LIONEL GORAM added this to Les idées de LIONEL2 October 2020

Séparation bâtiment 1939 et extension

albanhastings
alba Hastings added this to Family room space20 August 2020

check out the parquetry ending onto tile zone here...do I like this?

webuser_477251099
Ackbar Lallmahamood added this to Ackbar's Ideas10 August 2020

Glass between house and extension. Why was this done

jrjakus
jrjakus added this to House design7 July 2020

Go for visual separation. When adding to or altering a building, creating a clear visual separation between the new and existing elements of the building can really enhance the sense of extra space. In this home, the extension is held away — meaning it’s visually separated — from the original back wall of the house. The glass gap in the ceiling is also a visual highlight, doubling the effect. This really creates the sense that you’re passing from one space into another, and not just looking across a single unified area. The room in this example is a generous size already, but in a much smaller house — say, a Victorian terrace house — visually separating the extension in a similar way could be even more dramatic.

Dining Rooms with Similar Colours
Eclectic Dining Room
dining room
Anthony Residence
Art Deco Condo
宝物がある家 浜ノ茶屋モデル
Westfield House
Hunsdon house
Remodel