Piedmont Residence

An existing house was deconstructed to make room for 7200 SF of new ground up construction including a main house, pool house, and lanai. This hillside home was built through a phased sequence of extensive excavation and site work, complicated by a single point of entry. Site walls were built using true dry stacked stone and concrete retaining walls faced with sawn veneer. Sustainable features include FSC certified lumber, solar hot water, fly ash concrete, and low emitting insulation with 75% recycled content.

Photos: Mariko Reed
Architect: Ian Moller

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

arnegibbd
arnegibbd added this to arnegibbd's Ideas9 June 2015

I like the tile with grass, fence could go at the edge of the tile

People who liked this photo also liked
Piedmont Residence
Piedmont Residence
Piedmont Residence
South Cove Residence
Piedmont Residence
Piedmont Residence
Lookout Residence
Piedmont Residence
Swimming Pools with Similar Colours
Lone Pine I
Marietta Modern Farmhouse
Custom Homes
Meriam Hill House
Memorial Moroccan
French Country Estate
Memorial Moroccan
Moorestown Poolhouse-2