Piedmont Residence

An existing house was deconstructed to make room for 7200 SF of new ground up construction including a main house, pool house, and lanai. This hillside home was built through a phased sequence of extensive excavation and site work, complicated by a single point of entry. Site walls were built using true dry stacked stone and concrete retaining walls faced with sawn veneer. Sustainable features include FSC certified lumber, solar hot water, fly ash concrete, and low emitting insulation with 75% recycled content.

Photos: Mariko Reed
Architect: Ian Moller

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 3 questions

What Houzzers are commenting on:

kasama99
Sarah K added this to Gardens & Courtyards10 April 2021

Beautiful stonework blends well with the house.

tulayfurrow
tulayfurrow added this to Mother in law unit30 January 2020

when stone involves stairs are usually plain siment

Gardens with Similar Colours
Heritage Hill Home
Fenced Garden
Santa Luz California Ranch
Palo Alto Retreat
Grandview
St. Helena rural contemporary
Haverford Historical Restoration
Amalfi Ct.