Pembroke

Renovating a kitchen in an old house the challenge is always space. This was solved in this case by adding an addition for a bay window and recessed the clean up sink into the space. The window was raised by 10” over the standard height in order to increase natural light. The refrigerator wall was pushed 24” into the adjacent space which created the proper spacing for island and walkways, as well as centering the island on the adjacent dining room.
Ample space and symmetry were achieved through this renovation.
Richly hued traditional kitchen achieved through warm wood custom cabinetry and multiple levels of light. Under cabinet down lighting as well as recessed task lighting and stepped up ceiling with up lighting all combine to give warm and vibrancy to this historic home. A large center island provides prep space and seating while a bank of natural windows at the sink wall gives ample natural light.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 2 questions

Photos in Pembroke

Kitchens with Similar Colours
Beverly One
Palisades NY
Traditional Painted Kitchen
香りの家
Craftsman Residence, Camden, Maine
6000 Residence
Long Meadow Drive
竹原市 T邸