Nordican - Rénovation studio 20m² Paris 15e

La mezzanine est accessible grâce à une échelle en métal faite sur-mesure, escamotable, pour le jour et la nuit. Les rambardes sont faites dans le même matériau.
La coin nuit est matérialisé par une autre couleur bleu plus foncée, et des étagères y sont installées pour gagner en rangement.
Le salon fait face à une télévision murale.
Le coin salle à manger est matérialisé au plafond par cette jolie suspension en papier origami.
L'ensemble mène au loin à la salle d'eau, en passant devant le dressing miroité.
La jolie cuisine linéaire toute hauteur blanche ikea, avec son plan de travail en bois clair, et sa crédence en carreaux de ciment, semble dire bienvenue !

https://www.nevainteriordesign.com/

Liens Magazines :

Houzz
https://www.houzz.fr/ideabooks/108492391/list/visite-privee-ce-studio-de-20-m%C2%B2-parait-beaucoup-plus-vaste#1730425

Côté Maison
http://www.cotemaison.fr/loft-appartement/diaporama/studio-paris-15-renovation-d-un-20-m2-avec-mezzanine_30202.html

Maison Créative
http://www.maisoncreative.com/transformer/amenager/comment-amenager-lespace-sous-une-mezzanine-9753

Castorama
https://www.18h39.fr/articles/avant-apres-un-studio-vieillot-de-20-m2-devenu-hyper-fonctionnel-et-moderne.html

Mosaic Del Sur
https://www.instagram.com/p/BjnF7-bgPIO/?taken-by=mosaic_del_sur

Article d'un magazine Serbe
https://www.lepaisrecna.rs/moj-stan/inspiracija/24907-najsladji-stan-u-parizu-savrsene-boje-i-dizajn-za-stancic-od-20-kvadrata-foto.html

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

salome_giraudet
Salomé Giraudet added this to Houzz Tour: A 215-Sq-ft Flat Makes a Big Impact6 August 2018

Houzz at a GlanceWho lives here: A tenantLocation: The 15th arrondissement of Paris, FranceSize: About 215 square feet (20 square metres)Project duration: Three months (including the finishing work)Budget: About ₹24,00,000 ($35,000) Interior designer: Margaux Carnevali, Neva Architecture IntérieureDate: 2017With this renovation, the team aimed to give this apartment a spacious feel despite its diminutive size. As such, decluttering the space was a big part of the job. A bar counter had previously stood perpendicular to the main line of cabinets in the kitchen, and had impeded the flow of the apartment. Removing it was the real launching point of the renovation. At first, Carnevali wasn’t sure how to proceed in such a small space. Pushing the walls out was tempting but obviously impossible. When faced with a lack of square footage, however, nothing beats white paint for enhancing the existing space. From ceiling to walls and mezzanine to furniture, a large part of the studio is now snow-white. The wood floor was also treated with a lighter finish. These light colours also make the home much brighter.

What Houzzers are commenting on:

webuser_83570398
HU-83570398 added this to Paul's Kitchen6 days ago

Great use of tiles to add colour and pattern without being intrusive

webuser_264285417
HU-264285417 added this to Mes idées31 May 2020

la merveilleuse et judicieuse exploitation de l'espace pour obtenir un beau studio

pat_larson2462670
Pat Larson added this to apartment22 March 2020

white. double high cabinets with colorful backsplash

akanksha_agrawal80
Akanksha Agrawal added this to Akanksha's ideas26 February 2020

Kitchen: cabinet and back splash combination

Dining Rooms with Similar Colours
Havnevigen
Dreamy Whites
Queen Anne Shingle Style Beach House
Oakdale - Homesite 2 - Bailey
Putney Extension
living
Pyrmont Penthouse
Kemp House