naxxar townhouse


the camilleriparismode project and design studio were entrusted to convert and redesign a 200 year old townhouse situated in the heart of naxxar. the clients wished a large kitchen married to different entertainment spaces as a holistic concept on the ground floor. the first floor would have three bedrooms, thus upstairs and downstairs retaining a ‘family’ home feel which was the owners’ primary preconception. camilleriparismode design studio – careful to respect the structure’s characteristics - remodeled the house to give it a volume and ease of movement between rooms. the staircase turns 180 degrees with each bedroom having individual access and in turn connected through a new concrete bridge. a lightweight glass structure, allowing natural light to flow unhindered throughout the entire house, has replaced an entire wall in the central courtyard. architect ruben lautier undertook the challenge to oversee all structural changes.

the authentic and original patterned cement tiles were kept, the stone ceilings cleaned and pointed and its timber beams painted in soft subtle matt paints form our zuber collection. bolder tones of colours were applied to the walls. roman blinds of large floral patterned fabric, plush sofas and eclectic one-off pieces of furniture as well as artworks make up the decoration of the ground floor.
the master bedroom upstairs and its intricately designed tiles houses an 18th century bed dressed in fine linens form camilleriparismode’s fabric department. the rather grand décor of this room is juxtaposed against the sleek modern ensuite bathroom and a walk-in shower made up of large slab brushed travertine.

photography © brian grech

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

diamond1965
Charcoal Interiors added this to 5 Top Apartment Living Tips on Making Your Space...More Spacious!9 July 2014

Open out rooms by using mirrors, but don't skimp on size. A good sized scale feature mirror can really create a dramatic effect. Go for the 'wow' factor.

Dining Rooms with Similar Colours
Traditional Farmhouse Cottage
Piedmont Perfect
Slow life 琵琶湖を望む別荘に緑を感じ住む
West Vancouver - Rockridge Rd. custom new built
Completed Projects
Dubki
Webster
Dining Room