Modern

This home is located in the in the heart of Northcenter and situated on an oversized lot with a tremendous view of a landscaped backyard garden. The client’s desire was to open the back kitchen wall to take advantage of the garden view and to incorporate the kitchen into the rest of the home. By adding a 3’-0” deep addition at the sink wall and increasing the overall size of the windows, Vesta was able to expand the views and to open the floor plan to create a functional island. The island in turn, added space for food prep & prep sink along with casual seating. By removing the adjoining Dining Room wall, Vesta created an open floor plan that enhanced the Owners everyday living experiences. The new Dining Buffet added storageand a visual break while maintaining the open feel. By using warm horizontal walnut tones, it allowed a reference back to the original mid-century feel of the décor of the home. Adding playful highlights of apple green, we took advantage of a palette that brought the natural outside elements back into the environment.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

cjleather7169
Carl Leatherman Designs added this to Kitchen30 July 2014

This would be cute in a mid-century ranch.

Photos in Modern

Kitchens with Similar Colours
Case Design/Remodeling, Inc.
Country Home
IPAHIM
Rustic Kitchen
Chalet contemporain à Méribel
Residence 26
AC Dwellings Kitchen
Vintage Gables