1. Staircase Photos
  2. metal staircase

Metal Staircase Designs & Ideas

Casa stile industriale
Casa stile industriale
Angelo Talia - Fotografia Architettura Archviz3D
Foto di Angelo Talia Progetto: Studio THEN Architecture
staircase
staircase
Elad Gonen
villa. architect : dror barda (drorbarda.com)
Uptown Penthouse
Uptown Penthouse
ALTUS Architecture + Design
This sixth floor penthouse overlooks the city lakes, the Uptown retail district and the city skyline beyond. Designed for a young professional, the space is shaped by distinguishing the private and public realms through sculptural spatial gestures. Upon entry, a curved wall of white marble dust plaster pulls one into the space and delineates the boundary of the private master suite. The master bedroom space is screened from the entry by a translucent glass wall layered with a perforated veil creating optical dynamics and movement. This functions to privatize the master suite, while still allowing light to filter through the space to the entry. Suspended cabinet elements of Australian Walnut float opposite the curved white wall and Walnut floors lead one into the living room and kitchen spaces. A custom perforated stainless steel shroud surrounds a spiral stair that leads to a roof deck and garden space above, creating a daylit lantern within the center of the space. The concept for the stair began with the metaphor of water as a connection to the chain of city lakes. An image of water was abstracted into a series of pixels that were translated into a series of varying perforations, creating a dynamic pattern cut out of curved stainless steel panels. The result creates a sensory exciting path of movement and light, allowing the user to move up and down through dramatic shadow patterns that change with the position of the sun, transforming the light within the space. The kitchen is composed of Cherry and translucent glass cabinets with stainless steel shelves and countertops creating a progressive, modern backdrop to the interior edge of the living space. The powder room draws light through translucent glass, nestled behind the kitchen. Lines of light within, and suspended from the ceiling extend through the space toward the glass perimeter, defining a graphic counterpoint to the natural light from the perimeter full height glass. Within the master suite a freestanding Burlington stone bathroom mass creates solidity and privacy while separating the bedroom area from the bath and dressing spaces. The curved wall creates a walk-in dressing space as a fine boutique within the suite. The suspended screen acts as art within the master bedroom while filtering the light from the full height windows which open to the city beyond. The guest suite and office is located behind the pale blue wall of the kitchen through a sliding translucent glass panel. Natural light reaches the interior spaces of the dressing room and bath over partial height walls and clerestory glass.
Lakefront Compound
Lakefront Compound
The Robin Kencel Group
A private country compound on 5.7 lakefront acres, set in the estate section of Round Hill Rd. Exacting attention to detail is evidenced throughout this 9 bedroom Georgian Colonial. The stately facade gives way to gallery-like interior spaces. Dramatic Great Room with wood-beam cathedral ceiling and stone fireplace, professionally equipped kitchen, breakfast room and bi-level family room with floor-to-ceiling windows displaying panoramic pastoral and lake views. Extraordinary master suite, all bedrooms with en suite baths, gym, massage room, and guest house with recording studio and living quarters. Exquisite gardens, terraces, lush lawns, and sparkling pool with cabana and pavilion, all overlook lake with private island and footbridge.
Modern Home in Montreal
Modern Home in Montreal
Caroline Bouffard Design
Design par : Caroline Bouffard Design Cabinets de cuisine fabriqués par: Les Artistes du Bois inc. Design by: Caroline Bouffard Design Kitchen cabinets manufactured by: Les Artistes du Bois inc. Immophoto - Frederic Blanchet
Bookcase, Stairs & Living Beyond
Bookcase, Stairs & Living Beyond
ODS Architecture
Located in Menlo Park, California, this 3,000 sf. remodel was carefully crafted to generate excitement and make maximum use of the owner’s strict budget and comply with the city’s stringent planning code. It was understood that not everything was to be redone from a prior owner’s quirky remodel which included odd inward angled walls, circular windows and cedar shingles. Remedial work to remove and prevent dry rot ate into the budget as well. Studied alterations to the exterior include a new trellis over the garage door, pushing the entry out to create a new soaring stair hall and stripping the exterior down to simplify its appearance. The new steel entry stair leads to a floating bookcase that pivots to the family room. For budget reasons, it was decided to keep the existing cedar shingles. Upstairs, a large oak multi-level staircase was replaced with the new simple run of stairs. The impact of angled bedroom walls and circular window in the bathroom were calmed with new clean white walls and tile. Photo Credit: John Sutton Photography.
A House With Zip!
A House With Zip!
CG&S Design-Build
Design: Mark Lind Project Management: Jon Strain Photography: Paul Finkel, 2012