Maison Glissade (Ski Chalet)

Set on a narrow lot in a private ski club development in Collingwood, Ontario, Canada, this hpuse is concieved as a contemporary reinterpretation of the traditional chalet. Its form retains the convention of a gable roof, yet is reduced to an elegant two storey volume in which the top floor slides forward, engaging an adjacent ski hill on axis with the chalet. The cantilever of the upper volume embodies a kinetic energy likened to that of a leading ski or a skier propelled in a forward trajectory. The lower level counter balances this movement with a rhythmic pattern of solid and void.
Architect: AKB - Atelier Kastelic Buffey.

Photography: Peter A. Sellar / www.photoklik.com

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

david_maxwell49
David Maxwell added this to Maxwell House6 January 2020

I like the stair on the side of bldg. I like that it feels enclosed

psperlich
psperlich added this to EnerPHit renovation ideas17 March 2017

LIKED APPEARANCE QUESTION: shading at northern/western side in combination with balcony?

Photos in Maison Glissade