Lincoln Center Residence

Close to Lincoln Center Plaza, two existing apartments were combined into a single custom tailored 4-bedroom residence. Characteristic with other buildings from the same post-war era, the existing apartments suffered greatly from a low, monotonous ceiling slab. To break up the ceiling, floating planes containing low-profile LED recessed lighting were incorporated throughout. Grey-washed birch veneer millwork is seen as you enter into the new foyer space. A blackened steel inlaid panel serves as a datum that continues throughout the apartment, wrapping the entry unit and extending around the corner to then transform into a floating bookshelf. The unit not only divides the entry area from the Living room, but also serves its utilitarian purpose on the foyer side as coat and storage closets, and then an entertaining function on the opposing side with a TV niche and custom liquor bar. Whitewashed rift and quartered white oak floors were used to brighten the space. In the kitchen, marble counters extend up the wall and onto the ceiling marking the separation of the kitchen/dining area from the living room/entry area. The kid’s room contains a custom curved desk area built beneath the bay windows to take advantage of the views. In the master bedroom, the blackened steel inlay reappears inset into the wardrobe wall unit.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

webuser_688878219
NCWHSKatie Poehlman added this to Personal Collage Bedroom - KP19 August 2021

I love the pop of red that the chair gives the room. It helps it be less gloomy with all of the gray.

Bedrooms with Similar Colours
Cochran Chapel - Greek Revival
Bellevue Residencebed
O/K Apartment
Master Bathroom-Inver Grove Heights
Project Peachy
Interior KAS
Rathgar
King St