Lai Residence

By PMK+designers
http://www.facebook.com/PmkDesigners
http://fotologue.jp/pmk


Designer: Kevin Yang
Project Manager: Hsu Wen-Hung
Project Name: Lai Residence
Location: Kaohsiung City, Taiwan
Photography by: Joey Liu


This two-story penthouse apartment embodies many of PMK’s ideas about integration between space, architecture, urban living, and spirituality into everyday life. Designed for a young couple with a recent newborn daughter, this residence is centered on a common area on the lower floor that supports a wide range of activities, from cooking and dining, family entertainment and music, as well as coming together as a family by its visually seamless transitions from inside to outside to merge the house into its’ cityscape. The large two-story volume of the living area keeps the second floor connected containing a semi-private master bedroom, walk-in closet and master bath, plus a separate private study.
The integrity of the home’s materials was also an important factor in the design—solid woods, concrete, and raw metal were selected because they stand up to day to day needs of a family’s use yet look even better with age. Brick wall surfaces are carefully placed for the display of art and objects, so that these elements are integrated into the architectural fabric of the space.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 4 questions

Photos in Lai Residence

Home Offices with Similar Colours
Lake View House
Grants Mill Valley-New single family homes in Irondale, AL
Апартаменты в квартале Tribeca на Нижней Красносельской
Lantern House on the River
Contemporary Home Office
Sunset Idea House
Ninth Avenue Duplex
MANDY