Humphrey House

The architecture of this mid-century ranch in Portland’s West Hills oozes modernism’s core values. We wanted to focus on areas of the home that didn’t maximize the architectural beauty. The Client—a family of three, with Lucy the Great Dane, wanted to improve what was existing and update the kitchen and Jack and Jill Bathrooms, add some cool storage solutions and generally revamp the house.

We totally reimagined the entry to provide a “wow” moment for all to enjoy whilst entering the property. A giant pivot door was used to replace the dated solid wood door and side light.

We designed and built new open cabinetry in the kitchen allowing for more light in what was a dark spot. The kitchen got a makeover by reconfiguring the key elements and new concrete flooring, new stove, hood, bar, counter top, and a new lighting plan.

Our work on the Humphrey House was featured in Dwell Magazine.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 2 questions

What Houzzers are commenting on:

paula_michetti
paula michetti added this to favourites of the favourites3 January 2022

Shelves - love the offset. ME TOO

erickmessing
Erick Messing added this to 2022 Messing Sunroom28 December 2021

Andersen Pivot Door between existing home (office) and sunroom addition

kcroomsimpson
Kim C added this to Entry Way Ideas14 November 2021

Zero entry door, would love if frosted!

Photos in Humphrey House

Entryways with Similar Colours
Sigsbee Road Project
Manhattan Beach Modern Townhouse
The Farmhouse
Brookschase Lane
Pacific Avenue
Batesville Farm
Summer House In Blue Custom Home - Mudroom
Amity Worrel - Romeria Project