Humphrey House

The architecture of this mid-century ranch in Portland’s West Hills oozes modernism’s core values. We wanted to focus on areas of the home that didn’t maximize the architectural beauty. The Client—a family of three, with Lucy the Great Dane, wanted to improve what was existing and update the kitchen and Jack and Jill Bathrooms, add some cool storage solutions and generally revamp the house.

We totally reimagined the entry to provide a “wow” moment for all to enjoy whilst entering the property. A giant pivot door was used to replace the dated solid wood door and side light.

We designed and built new open cabinetry in the kitchen allowing for more light in what was a dark spot. The kitchen got a makeover by reconfiguring the key elements and new concrete flooring, new stove, hood, bar, counter top, and a new lighting plan.

Our work on the Humphrey House was featured in Dwell Magazine.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

kelly_lux65
Kelly Lux added this to Florida beach house 222 September 2021

open up wall like that. put dining table on west side of partition

cheryllwilhite
cheryllwilhite added this to Vern17 September 2021

Open Wall for kitchen & Living Room

stephanielang
Stephanie Lang added this to Shang-ri-Lang31 July 2021

transition between kitchen and sunroom. fill with plants

paula_michetti
paula michetti added this to paula's Ideas13 April 2021

modified for split levels railings? T: this is what I thought for family rm/kitchen separator

ashperreault
ashperreault added this to Family Space9 April 2021

Open shelving to separate space btwn front entrance

robynbudgeon
robynbudgeon added this to OS living room14 March 2021

really like the eccentric shelves

Photos in Humphrey House

Dining Rooms with Similar Colours
Alamo Contemporary
Santa Monica Beach Bungalow
Islington Glass box extension
Malvern Residence
Transitional Dining Room
Nordic Light
WATER FRONT CONDO
Reforma e interiorismo en Aravaca