House of Dappled Shadows: Nestled in the Mango trees

The private living area forms the crux of the home. Rather than being a typical room confined by four walls, the open planning of this space creates a connecting zone, linking all the rooms in the home and forming a central binding space. The open planning and the jaali wall near the stairwell bring in a patterned ample sunlight and ventilation into the spacious room ushering a feel of openness and lightness.
The living room is minimalistic in design with customised wood furniture and hints of foliage imparting an ecological backdrop.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

rashmi_haralalka
Rashmi Haralalka added this to Thrissur Houzz: A Home Designed Around Skylights & Courtyards4 May 2021

On the left side of the foyer is a sunken private drawing room which is the heart of the home. Instead of walls, expansive glass windows provide an indoor–outdoor connection to this zone, with blinds for privacy. Custom sofas, circular wooden tables and a cluster of hanging pendant lights create a cohesive look thanks to their pale, earthy colours and clean lines that echo the style of the windows and walls.

Living Rooms with Similar Colours
Ranchwood
Eason
Family Room
Lombardy
Chimney Corners Remodel
Mid-Century Rebirth
MINIMALIST but Warm
Sky Duplex