House of Dappled Shadows: Nestled in the Mango trees

The private living area forms the crux of the home. Rather than being a typical room confined by four walls, the open planning of this space creates a connecting zone, linking all the rooms in the home and forming a central binding space. The open planning and the jaali wall near the stairwell bring in a patterned ample sunlight and ventilation into the spacious room ushering a feel of openness and lightness.
The living room is minimalistic in design with customised wood furniture and hints of foliage imparting an ecological backdrop.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

shristi_nangalia
Shristi Nangalia added this to New, Design-Forward Indian Living Rooms, Bedrooms & Kitchens on Houzz5 May 2021

9. A moment in the sunDesigner: MudbricksKondungallur, Kerala

rashmi_haralalka
Rashmi Haralalka added this to Thrissur Houzz: A Home Designed Around Skylights & Courtyards4 May 2021

The courtyard opens into an open-plan living and dining area with a clever layout to maintain adequate privacy for each space. Framed in sunshine coming through a skylight, the L-shaped sectional sofa offers seating and demarcates the lounging area from the dining. The double-height ceiling adds to the sense of airy expansiveness.See photos of living rooms on Houzz

Living Rooms with Similar Colours
Residential
Lombardy
Vail Residence
MINIMALIST but Warm
Mediterranean Living Room
Luxury Home Tour 2015
Contemporary Ranch House | Los Angeles
Between the Parks