House of Dappled Shadows: Nestled in the Mango trees

The private living area forms the crux of the home. Rather than being a typical room confined by four walls, the open planning of this space creates a connecting zone, linking all the rooms in the home and forming a central binding space. The open planning and the jaali wall near the stairwell bring in a patterned ample sunlight and ventilation into the spacious room ushering a feel of openness and lightness.
The living room is minimalistic in design with customised wood furniture and hints of foliage imparting an ecological backdrop.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

rashmi_haralalka
Rashmi Haralalka added this to Thrissur Houzz: A Home Designed Around Skylights & Courtyards4 May 2021

From the open living area, floating steps lead to the first floor. A skylight floods the space with natural light. Below the staircase is a washbasin subtly partitioned from the room by a framed lattice screen, but the corner is still bright and airy thanks to the skylight and the minimal stair treads.

Living Rooms with Similar Colours
Mary Prince Photography © 2012 Houzz
都内A様邸
Greystone Country House
Palm Beach
Mahindra Splendour: Living Room
Great Room with Fireplace
Bayside
The Highlands - Towns