House in a Beach Garden

The House in a Beach Garden used to be segregated from its seafront by a tall boundary wall. It separated the property both physically and visually from the much coveted coastline of the Mumbai bay. All demolition material was re-used to raise the garden, such that the house, the garden and the top of the boundary wall, were all aligned in one level. Despite the earth fill surrounding the trees, our team was able to retain them. Since conical brick wells surround the base of the trees, and keep the earth away, they can continue to breathe. It prevents them from being suffocated. Simple tree gratings made of leftover rebars, prevent those wells from becoming dangerous pits.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

vinitakunnath
Vinita Kunnath added this to Alibaug Houzz: An Old Beachside Home Gets a New Lease of Life10 June 2021

The entrance is through the wide 4-metre-deep verandah that opens to the garden and the ocean beyond.

Homes with Similar Colours
Sofronas Residence
八日市のコートハウス
Telluride High Country
Дом под Москвой
Piazza Strozzi
STYLE & STILE
Chalet YCMT
Mirage