House in a Beach Garden

Built on the original footprint of the previous house, House in a Beach Garden utilises the existing foundation. Bulky walls were replaced with glazed timber full height windows, opening up the house to the garden and sea and making the structure lighter. The upper floor was extended to create the deep shaded verandah below, from where one can enter the house. A layer of light movable screens is layered on the upper floor to protect the rooms from the sun, rain and peering eyes.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

vinitakunnath
Vinita Kunnath added this to Alibaug Houzz: An Old Beachside Home Gets a New Lease of Life10 June 2021

The bedrooms are located along the top periphery of the house. The external faces of all the bedrooms open up with panoramic glass sliding windows that make the most of the scenic views.