Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Andrew Pogue

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

joyousjazz
joyousjazz added this to kitchen remodel ideas9 Apr 2019

looking from outside into kitchen with pantry? laundry? powder room in back. Windows to either side show the other side of the landscaping and probable access from both sides of pantry or laundry .

randallmtx
randallmtx added this to Bentwater2 Dec 2018

Windows and doors for the living room to the patio

People who liked this photo also liked
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Patios with Similar Colours
Details
Adrianna Lopez Long Beach House
Amazing Basements
Fauth, Colorado
Armada
The Z House
N Sunset
Wood Residence