Green Renovation, Canberra

The new living spaces cascade along the northern side of the house. This image was taken standing in the kids rumpus room looking through the kitchen and dining spaces to the formal lounge room beyond. We specified dark slate tiles below all northern glazing to maximise solar gains through thermal mass. The skylight in the kitchen was once an essential fitting to maximise natural light in the house, it is now unnecessary.
The opening between the main kitchen/dining space and the formal lounge room is operable. Three sliding doors close up the gap if the family needs some away time.

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

archrepublic
Architecture Republic added this to Curtin Extension2 June 2017

Love the drawers in the kitchen and the open flow created but still providing defined spaces. This photo of yours was most similar to what I had envisaged - a blend of old and new.

Living Rooms with Similar Colours
New England Coastal Vibe Home | Hopkinton
Juniper
Traditional Sunroom
Orangeries / Orangery
The Laurel
Weekend Escape on the CT Shore
Sample Photography
Napa Farm House