Blue Tile Bath
Blue Tile Bath
Robert Young Architects
Perched on a bluff overlooking Block Island Sound, the property is a flag lot at the edge of a new subdivision, bordered on three sides by water, wetlands, and woods. The client asked us to design a house with a minimal impact on the pristine landscape, maximum exposure to the views and all the amenities of a year round vacation home. The basic requirements of each space were considered integrally with the effects of sunlight, breezes and views. The house was conceived as a lens, continually framing and magnifying the subtle changes in the surrounding environment.
Une cuisine modernisée, un jardin métamorphosé
Une cuisine modernisée, un jardin métamorphosé
ADC l'atelier d'à côté
Architectes d'intérieur : ADC l'atelier d'à côté Amandine Branji et Pauline Keo - Paysagisme : Studio In Situ
Loft style
Loft style
Анна Святославская
архитектор - Анна Святославская фотограф - Борис Бочкарев Отделочные работы - Олимпстройсервис
Los Altos New Residence
Los Altos New Residence
Klopf Architecture
Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it. Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy. Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy. The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors. Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house. The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood. The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu 
Landscape Architect: Outer space Landscape Architects 
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers 
Staging: Da Lusso Design 
Photography ©2018 Mariko Reed 
Location: Los Altos, CA
 Year completed: 2017
Glass House
Glass House
Thomas Roszak Architecture, LLC
Photography-Hedrich Blessing Glass House: The design objective was to build a house for my wife and three kids, looking forward in terms of how people live today. To experiment with transparency and reflectivity, removing borders and edges from outside to inside the house, and to really depict “flowing and endless space”. To construct a house that is smart and efficient in terms of construction and energy, both in terms of the building and the user. To tell a story of how the house is built in terms of the constructability, structure and enclosure, with the nod to Japanese wood construction in the method in which the concrete beams support the steel beams; and in terms of how the entire house is enveloped in glass as if it was poured over the bones to make it skin tight. To engineer the house to be a smart house that not only looks modern, but acts modern; every aspect of user control is simplified to a digital touch button, whether lights, shades/blinds, HVAC, communication/audio/video, or security. To develop a planning module based on a 16 foot square room size and a 8 foot wide connector called an interstitial space for hallways, bathrooms, stairs and mechanical, which keeps the rooms pure and uncluttered. The base of the interstitial spaces also become skylights for the basement gallery. This house is all about flexibility; the family room, was a nursery when the kids were infants, is a craft and media room now, and will be a family room when the time is right. Our rooms are all based on a 16’x16’ (4.8mx4.8m) module, so a bedroom, a kitchen, and a dining room are the same size and functions can easily change; only the furniture and the attitude needs to change. The house is 5,500 SF (550 SM)of livable space, plus garage and basement gallery for a total of 8200 SF (820 SM). The mathematical grid of the house in the x, y and z axis also extends into the layout of the trees and hardscapes, all centered on a suburban one-acre lot.
Pierhouse Brooklyn
Pierhouse Brooklyn
threshold interiors
Location: Brooklyn, NY, United States This brand-new townhouse at Pierhouse, Brooklyn was a gorgeous space, but was crying out for some personalization to reflect our clients vivid, sophisticated and lively design aesthetic. Bold Patterns and Colors were our friends in this fun and eclectic project. Our amazing clients collaborated with us to select the fabrics for the den's custom Roche Bobois Mah Jong sofa and we also customized a vintage swedish rug from Doris Leslie Blau. for the Living Room Our biggest challenge was to capture the space under the Staircase so that it would become usable for this family. We created cubby storage, a desk area, coat closet and oversized storage. We even managed to fit in a 12' ladder - not an easy feat! Photographed by: James Salomon