Sophisticated Nostalgia Kitchen in Deer Park
Sophisticated Nostalgia Kitchen in Deer Park
Advance Design Studio, Ltd.Advance Design Studio, Ltd.
When this suburban family decided to renovate their kitchen, they knew that they wanted a little more space. Advance Design worked together with the homeowner to design a kitchen that would work for a large family who loved to gather regularly and always ended up in the kitchen! So the project began with extending out an exterior wall to accommodate a larger island and more moving-around space between the island and the perimeter cabinetry. Style was important to the cook, who began collecting accessories and photos of the look she loved for months prior to the project design. She was drawn to the brightness of whites and grays, and the design accentuated this color palette brilliantly with the incorporation of a warm shade of brown woods that originated from a dining room table that was a family favorite. Classic gray and white cabinetry from Dura Supreme hits the mark creating a perfect balance between bright and subdued. Hints of gray appear in the bead board detail peeking just behind glass doors, and in the application of the handsome floating wood shelves between cabinets. White subway tile is made extra interesting with the application of dark gray grout lines causing it to be a subtle but noticeable detail worthy of attention. Suede quartz Silestone graces the countertops with a soft matte hint of color that contrasts nicely with the presence of white painted cabinetry finished smartly with the brightness of a milky white farm sink. Old melds nicely with new, as antique bronze accents are sprinkled throughout hardware and fixtures, and work together unassumingly with the sleekness of stainless steel appliances. The grace and timelessness of this sparkling new kitchen maintains the charm and character of a space that has seen generations past. And now this family will enjoy this new space for many more generations to come in the future with the help of the team at Advance Design Studio. Photographer: Joe Nowak Dura Supreme Cabinetry
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
SouthEnd RowHome Kitchen
SouthEnd RowHome Kitchen
ZeroEnergy DesignZeroEnergy Design
This renovated brick rowhome in Boston’s South End offers a modern aesthetic within a historic structure, creative use of space, exceptional thermal comfort, a reduced carbon footprint, and a passive stream of income. DESIGN PRIORITIES. The goals for the project were clear - design the primary unit to accommodate the family’s modern lifestyle, rework the layout to create a desirable rental unit, improve thermal comfort and introduce a modern aesthetic. We designed the street-level entry as a shared entrance for both the primary and rental unit. The family uses it as their everyday entrance - we planned for bike storage and an open mudroom with bench and shoe storage to facilitate the change from shoes to slippers or bare feet as they enter their home. On the main level, we expanded the kitchen into the dining room to create an eat-in space with generous counter space and storage, as well as a comfortable connection to the living space. The second floor serves as master suite for the couple - a bedroom with a walk-in-closet and ensuite bathroom, and an adjacent study, with refinished original pumpkin pine floors. The upper floor, aside from a guest bedroom, is the child's domain with interconnected spaces for sleeping, work and play. In the play space, which can be separated from the work space with new translucent sliding doors, we incorporated recreational features inspired by adventurous and competitive television shows, at their son’s request. MODERN MEETS TRADITIONAL. We left the historic front facade of the building largely unchanged - the security bars were removed from the windows and the single pane windows were replaced with higher performing historic replicas. We designed the interior and rear facade with a vision of warm modernism, weaving in the notable period features. Each element was either restored or reinterpreted to blend with the modern aesthetic. The detailed ceiling in the living space, for example, has a new matte monochromatic finish, and the wood stairs are covered in a dark grey floor paint, whereas the mahogany doors were simply refinished. New wide plank wood flooring with a neutral finish, floor-to-ceiling casework, and bold splashes of color in wall paint and tile, and oversized high-performance windows (on the rear facade) round out the modern aesthetic. RENTAL INCOME. The existing rowhome was zoned for a 2-family dwelling but included an undesirable, single-floor studio apartment at the garden level with low ceiling heights and questionable emergency egress. In order to increase the quality and quantity of space in the rental unit, we reimagined it as a two-floor, 1 or 2 bedroom, 2 bathroom apartment with a modern aesthetic, increased ceiling height on the lowest level and provided an in-unit washer/dryer. The apartment was listed with Jackie O'Connor Real Estate and rented immediately, providing the owners with a source of passive income. ENCLOSURE WITH BENEFITS. The homeowners sought a minimal carbon footprint, enabled by their urban location and lifestyle decisions, paired with the benefits of a high-performance home. The extent of the renovation allowed us to implement a deep energy retrofit (DER) to address air tightness, insulation, and high-performance windows. The historic front facade is insulated from the interior, while the rear facade is insulated on the exterior. Together with these building enclosure improvements, we designed an HVAC system comprised of continuous fresh air ventilation, and an efficient, all-electric heating and cooling system to decouple the house from natural gas. This strategy provides optimal thermal comfort and indoor air quality, improved acoustic isolation from street noise and neighbors, as well as a further reduced carbon footprint. We also took measures to prepare the roof for future solar panels, for when the South End neighborhood’s aging electrical infrastructure is upgraded to allow them. URBAN LIVING. The desirable neighborhood location allows the both the homeowners and tenant to walk, bike, and use public transportation to access the city, while each charging their respective plug-in electric cars behind the building to travel greater distances. OVERALL. The understated rowhouse is now ready for another century of urban living, offering the owners comfort and convenience as they live life as an expression of their values. Photography: Eric Roth Photo
Elegant Traditional Kitchen in Greenwich
Elegant Traditional Kitchen in Greenwich
NukitchensNukitchens
We designed this kitchen using Plain & Fancy custom cabinetry with natural walnut and white pain finishes. The extra large island includes the sink and marble countertops. The matching marble backsplash features hidden spice shelves behind a mobile layer of solid marble. The cabinet style and molding details were selected to feel true to a traditional home in Greenwich, CT. In the adjacent living room, the built-in white cabinetry showcases matching walnut backs to tie in with the kitchen. The pantry encompasses space for a bar and small desk area. The light blue laundry room has a magnetized hanger for hang-drying clothes and a folding station. Downstairs, the bar kitchen is designed in blue Ultracraft cabinetry and creates a space for drinks and entertaining by the pool table. This was a full-house project that touched on all aspects of the ways the homeowners live in the space. Photos by Kyle Norton
2109 Skyview Ridge
2109 Skyview Ridge
Five Star InteriorsFive Star Interiors
Fireplace: - 9 ft. linear Bottom horizontal section-Tile: Emser Borigni White 18x35- Horizontal stacked Top vertical section- Tile: Emser Borigni Diagonal Left/Right- White 18x35 Grout: Mapei 77 Frost Fireplace wall paint: Web Gray SW 7075 Ceiling Paint: Pure White SW 7005 Paint: Egret White SW 7570 Photographer: Steve Chenn
Los Altos Covered Patio
Los Altos Covered Patio
Kikuchi + Kankel Design GroupKikuchi + Kankel Design Group
The homeowners desired an outdoor space that felt more rustic than their refined interior spaces, but still related architecturally to their house. Cement plaster support arbor columns provide enough of visual tie to the existing house exterior. Oversized wood beams and rafter members provide a unique outdoor atmosphere. Structural bolts and hardware were minimized for a cleaner appearance. Structural connections and supports were engineered to meet California's stringent earthquake standards. Ali Atri Photography
Santa Fe Retreat
Santa Fe Retreat
Overland Partners Architecture + Urban DesignOverland Partners Architecture + Urban Design
Copyright © 2009 Robert Reck. All Rights Reserved.
My Houzz: A Mid-Century Marvel Revived in Long Beach
My Houzz: A Mid-Century Marvel Revived in Long Beach
Tara BussemaTara Bussema
Photo by Tara Bussema © 2013 Houzz Cork flooring: Dorado by Celestial Cork; wall color: Waterby, Vista Paint; sofa: Vintage Gondola Style sofa, possibly by Adrian Pearsall, Xcape; coffee Table: Vintage Acclaim table in Walnut, Lane Furniture Company, Craigslist; rocking chair: Vintage 1960s Kofod Larsen for Selig of Denmark, Xcape; floor lamp: 1950s teak floor lamp, possibly Paul McCobb, Inretrospect; bar stools: 1960s Erik Buck for O.D. Mobler Denmark, Xcape
Modern Farmhouse
Modern Farmhouse
UserUser
This modern farmhouse located outside of Spokane, Washington, creates a prominent focal point among the landscape of rolling plains. The composition of the home is dominated by three steep gable rooflines linked together by a central spine. This unique design evokes a sense of expansion and contraction from one space to the next. Vertical cedar siding, poured concrete, and zinc gray metal elements clad the modern farmhouse, which, combined with a shop that has the aesthetic of a weathered barn, creates a sense of modernity that remains rooted to the surrounding environment. The Glo double pane A5 Series windows and doors were selected for the project because of their sleek, modern aesthetic and advanced thermal technology over traditional aluminum windows. High performance spacers, low iron glass, larger continuous thermal breaks, and multiple air seals allows the A5 Series to deliver high performance values and cost effective durability while remaining a sophisticated and stylish design choice. Strategically placed operable windows paired with large expanses of fixed picture windows provide natural ventilation and a visual connection to the outdoors.
Westway Entry Hall
Westway Entry Hall
L. Lumpkins Architect, Inc.L. Lumpkins Architect, Inc.
Paneled Entry and Entry Stair. Photography by Michael Hunter Photography.
Kitchen Design Ideas
Kitchen Design Ideas
Capital Area Remodeling, LLCCapital Area Remodeling, LLC
Capital Area Remodeling Benjamin Moore Cadet Grey painted cabinets and Super White granite counters Stainless steel pendant lights hang over island.

Glass Door Designs & Ideas

The Cliffs at Mountain Park: Private Residence
The Cliffs at Mountain Park: Private Residence
Linda McDougald Design | Postcard from Paris HomeLinda McDougald Design | Postcard from Paris Home
The design of this refined mountain home is rooted in its natural surroundings. Boasting a color palette of subtle earthy grays and browns, the home is filled with natural textures balanced with sophisticated finishes and fixtures. The open floorplan ensures visibility throughout the home, preserving the fantastic views from all angles. Furnishings are of clean lines with comfortable, textured fabrics. Contemporary accents are paired with vintage and rustic accessories. To achieve the LEED for Homes Silver rating, the home includes such green features as solar thermal water heating, solar shading, low-e clad windows, Energy Star appliances, and native plant and wildlife habitat. All photos taken by Rachael Boling Photography
1