Salem Avenue Renovation
Salem Avenue Renovation
Sicora Design/Build
This cottage style architecture was created by adding a 2nd floor and garage to this small rambler. Photography: Sicora, Inc.
Traditional Elegance - Exterior
Traditional Elegance - Exterior
Marcelle Guilbeau, Interior Designer
Brick, Siding, Fascia, and Vents Manufacturer:Sherwin Williams Color No.:SW 6203 Color Name.:Spare White Garage Doors Manufacturer:Sherwin Williams Color No.:SW 7067 Color Name.:Cityscape Railings Manufacturer:Sherwin Williams Color No.:SW 7069 Color Name.:Iron Ore Exterior Doors Manufacturer:Sherwin Williams Color No.:SW 3026 Color Name.:King’s Canyon
Edgewood Garage Exterior
Edgewood Garage Exterior
John Gehri Zerrer
The renovated garage designed with Arts & Crafts elements.
Lake Washington Residence
Lake Washington Residence
Todd Soli Architects
Photos by Northlight Photography. Lake Washington remodel featuring native Pacific Northwest Materials and aesthetics. Trellis over wood garage doors provides architectural interest, filtered light, and announces the garage entrance.
GLOBEX / Glenview 6 / Exterior
GLOBEX / Glenview 6 / Exterior
GlobEx Developments Inc.
GLOBEX Developments Inc. Custom Home in Glenview, IL. Exterior.
Arlington Residence
Arlington Residence
KUBE architecture
Complete interior renovation of a 1980s split level house in the Virginia suburbs. Main level includes reading room, dining, kitchen, living and master bedroom suite. New front elevation at entry, new rear deck and complete re-cladding of the house. Interior: The prototypical layout of the split level home tends to separate the entrance, and any other associated space, from the rest of the living spaces one half level up. In this home the lower level "living" room off the entry was physically isolated from the dining, kitchen and family rooms above, and was only connected visually by a railing at dining room level. The owner desired a stronger integration of the lower and upper levels, in addition to an open flow between the major spaces on the upper level where they spend most of their time. ExteriorThe exterior entry of the house was a fragmented composition of disparate elements. The rear of the home was blocked off from views due to small windows, and had a difficult to use multi leveled deck. The owners requested an updated treatment of the entry, a more uniform exterior cladding, and an integration between the interior and exterior spaces. SOLUTIONS The overriding strategy was to create a spatial sequence allowing a seamless flow from the front of the house through the living spaces and to the exterior, in addition to unifying the upper and lower spaces. This was accomplished by creating a "reading room" at the entry level that responds to the front garden with a series of interior contours that are both steps as well as seating zones, while the orthogonal layout of the main level and deck reflects the pragmatic daily activities of cooking, eating and relaxing. The stairs between levels were moved so that the visitor could enter the new reading room, experiencing it as a place, before moving up to the main level. The upper level dining room floor was "pushed" out into the reading room space, thus creating a balcony over and into the space below. At the entry, the second floor landing was opened up to create a double height space, with enlarged windows. The rear wall of the house was opened up with continuous glass windows and doors to maximize the views and light. A new simplified single level deck replaced the old one.