Classic Hill Country
Classic Hill Country
Cook Designs
View of living room with built in cabinets
Custom Sammamish Home
Custom Sammamish Home
Calista Interiors
Fireplace, Cabinets with Shelves above, Double Sided Fireplace
Entertaining the Masses - Living Room
Entertaining the Masses - Living Room
Dura Supreme Cabinetry
This entertainment center has it all! The built-in entertainment center cabinetry by Dura Supreme fills the back wall and surrounds the coordinating fireplace mantle. The entertainment center includes speaker door inserts to conceal and safely store the sound system speakers and other media equipment. It also houses a large, flat-screen TV. Not to mention, wall to wall storage and decorative glass cabinetry to showcase your best decor pieces. Built-in Media Centers: They have become a fashionable feature in new homes and a popular remodeling project for existing homes. With open floor plans, the media room is often designed adjacent to the kitchen, and it makes good sense to visually tie these rooms together with coordinating cabinetry styling and finishes. Dura Supreme’s entertainment cabinetry is designed to fit the conventional sizing requirements for media components. With our entertainment accessories, your sound system, speakers, gaming systems, and movie library can be kept organized and accessible. Designed by Mingle Team - Plymouth, MN Request a FREE Dura Supreme Brochure Packet: http://www.durasupreme.com/request-brochure Find a Dura Supreme Showroom near you today: http://www.durasupreme.com/dealer-locator
Great Room
Great Room
Centre Sky Architecture Ltd
Placed upon a sunlit grassy knoll facing Colorado’s San Juan, and San Miguel mountain ranges, with Utah’s La Salle Mountains to the south, North Star Ranch overlooks an Aspen painted valley with touches of Ponderosa and Scrub Oak accents. The core of the structure was designed with large facades of glazing facing the southern views while the garage was rotated 45 degrees to work with the existing grades as well as minimize the impact of the garage pod as one approaches the home. The home was thoughtfully sited to nestle next to a several large existing Ponderosa Pines creating an intimate mountain setting. Sustainable measures were discussed and implemented early during the design and construction process such as utilizing indigenous stone harvested from site for retaining walls and portions of the home’s veneer. Reclaimed materials were considered and implemented wherever possible, ranging from historic wood directly from “The Wizard of Oz” production set to miscellaneous parts from old mining carts historic to the area. The historic wood was given a patch work effect combining horizontal planks with a reverse vertical board and batten with a mixture rusted metal accents on certain walls to introduce a visual exception from the consistency of the wood. Wood and steel structural members such as timber trusses, knee braces, purlins, beams and columns are exposed throughout the exterior and interior as a way of celebrating the structure and telling the story of how the home is constructed. As guests arrive, they are welcomed by an entry bridge constructed from a single solid stone slab 2 1/2 feet thick spanning over a calm flowing stream. The bridge is covered by an articulated gable element supported by ornate columns and connections tying directly to the stone slab. The layout of the interior is divided into separate living corridors; a master core witch houses the master suite, office, sitting room and exercise room with a separate stair connecting to all three levels. The centrally located kitchen was designed with several working and entertaining stations defined by multiple islands and a floor to ceiling wall of glass in lieu of wall lined cabinets to allow for maximum natural light in the major public areas. The core living spaces are linked via an internal trestle bridge designed on location and constructed from old mine carts as the walking surface and the reclaimed steel wheels as a structural detail. The rest of the home is detailed throughout with ornamental ironwork, granites, tiles, etc. all enhancing the modern like aesthetic with an historic mining influence. (photos by James Ray Spahn)
Bay Cottage - Farmhouse
Bay Cottage - Farmhouse
Visbeen Architects
Builder: Boone Construction Photographer: M-Buck Studio This lakefront farmhouse skillfully fits four bedrooms and three and a half bathrooms in this carefully planned open plan. The symmetrical front façade sets the tone by contrasting the earthy textures of shake and stone with a collection of crisp white trim that run throughout the home. Wrapping around the rear of this cottage is an expansive covered porch designed for entertaining and enjoying shaded Summer breezes. A pair of sliding doors allow the interior entertaining spaces to open up on the covered porch for a seamless indoor to outdoor transition. The openness of this compact plan still manages to provide plenty of storage in the form of a separate butlers pantry off from the kitchen, and a lakeside mudroom. The living room is centrally located and connects the master quite to the home’s common spaces. The master suite is given spectacular vistas on three sides with direct access to the rear patio and features two separate closets and a private spa style bath to create a luxurious master suite. Upstairs, you will find three additional bedrooms, one of which a private bath. The other two bedrooms share a bath that thoughtfully provides privacy between the shower and vanity.
Spanish Oaks Residence Living
Spanish Oaks Residence Living
Cornerstone Architects
This soft contemporary home was uniquely designed to evoke a coastal design feeling while maintaining a Hill Country style native to its environment. The final design resulted in a beautifully minimalistic, transparent, and inviting home. The light exterior stucco paired with geometric forms and contemporary details such as galvanized brackets, frameless glass and linear railings achieves the precise coastal contemporary look the clients desired. The open floor plan visually connects multiple rooms to each other, creating a seamless flow from the formal living, kitchen and family rooms and ties the upper floor to the lower. This transparent theme even begins at the front door and extends all the way through to the exterior porches and views beyond via large frameless glazing. The overall design is kept basic in form, allowing the architecture to shine through in the detailing. Built by Olympia Homes Interior Design by Joy Kling Photography by Merrick Ales
Arjay Builders
Arjay Builders
Interlam
Photo Credits: Arjay Builders Wall panels by Interlam Art Diffusion: SOU009