eichler in marinwood

at the larger scale of the property existed a desire to soften and deepen the engagement between the house and the street frontage. as such, the landscaping palette consisted of textures chosen for subtlety and granularity. spaces were layered by way of planting, diaphanous fencing and lighting. the interior engages the front of the house by insertion of a floor to ceiling glazing at dining room.
jog-in path to house from street maintains a sense of privacy and sequential unveiling of interior/private space. this non-atrium model was invested with the best aspects of the iconic eichler configuration without compromise to the sense of order and orientation.

photo: scott hargis

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 6 questions

What Houzzers are commenting on:

ena_foster
Ena Foster added this to Ena's Ideas11 June 2022

Just clean beautiful ideal color that I like

Exteriors with Similar Colours
Beach House
Levin Residence
New House - Southport, CT
Maple Avenue Street View
Stonegate
Storybook Style Architecture
Potomac, MD Commonwealth Building Design - Custom Home
Randall