Greenwich Loft Studio
Greenwich Loft Studio
The Turett Collaborative
The owners of this 520 square foot, three-level studio loft had a few requests for Turett's design tea,: use sustainable materials throughout; incorporate an eclectic mix of bright colors and textures; gut everything..but preserve two decorative tiles from the existing bathroom for nostalgic value. TCA drew on its experience with 'green' materials to integrate FSC-certified wood flooring and kitchen cabinets, recycled mosaic glass tiles in the kitchen and bathrooms, no-VOC paint and energy efficient lighting throughout the space. One of the main challenges for TCA was separating the different programmatic areas - ktichen, living room, and sleeping loft -- in an interesting way while maximizing the sense of space in a relatively small volume. The solution was a custom designed double-height screen of movable translucent panels that creates a hybrid room divider, feature wall, shelving system and guard rail. The three levels distinguished by the system are connected by stainless steel open riser stairs with FSC-certified treads to match the flooring. Creating a setting for the preserved ceramic pieces led to the development of this apartment's one-of-a-kind hidden gem: a 5'x7' powder room wall made of 126 six-inch tiles --each one unique--organized by color gradation. This complete renovation - from the plumbing fixtures and appliances to the hardware and finishes -- is a perfect example of TCA's ability to integrate sustainable design principles with a client's individual aims.
Ski resort chalet
Ski resort chalet
MCM Designstudio
photo credits norbert banszyk
Boston Townhouse Powder Room
Boston Townhouse Powder Room
Kati Curtis Design
Kati Curtis Design completely gutted the existing bathroom to give it a more updated look and feel. Glass wall tiles and a new stone floor add just the right amount of sparkle and interest. A wall of decoupage plates from John Derian add interest and color.
Basement Bathroom
Basement Bathroom
The Consulting House Inc
Designed a bathroom as part of a full basement build-out. I was asked by the client to incorporate some yellow/black street tiles and a manhole tile. I created a bathroom that simulated being outside on a road and the glass tile in the shower represent a stop light.
Luxurious condo bath tile
Luxurious condo bath tile
Ehlen Creative Communications
Photography by Mark Ehlen-Ehlen Creative Questions about this project contact Lynn Monson at lmonson@dreamkitchenbath.com
MASTER BATH RENOVATION - After Photo
MASTER BATH RENOVATION - After Photo
KW Cowles Design/ KWC Virtual Interior Design
Major renovation and addition took this master bath from 45 sf to 160 sf.