Easy Breezy

The layout of this colonial-style house lacked the open, coastal feel the homeowners wanted for their summer retreat. Siemasko + Verbridge worked with the homeowners to understand their goals and priorities: gourmet kitchen; open first floor with casual, connected lounging and entertaining spaces; an out-of-the-way area for laundry and a powder room; a home office; and overall, give the home a lighter and more “airy” feel. SV’s design team reprogrammed the first floor to successfully achieve these goals.

SV relocated the kitchen to what had been an underutilized family room and moved the dining room to the location of the existing kitchen. This shift allowed for better alignment with the existing living spaces and improved flow through the rooms. The existing powder room and laundry closet, which opened directly into the dining room, were moved and are now tucked in a lower traffic area that connects the garage entrance to the kitchen. A new entry closet and home office were incorporated into the front of the house to define a well-proportioned entry space with a view of the new kitchen.

By making use of the existing cathedral ceilings, adding windows in key locations, removing very few walls, and introducing a lighter color palette with contemporary materials, this summer cottage now exudes the light and airiness this home was meant to have.

© Dan Cutrona Photography

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

chian5
C. C added this to chian5's ideas11 July 2017

use the wall color to paint the ceiling

Photos in Easy Breezy

Dining Rooms with Similar Colours
Woodland Blue Dining Room
Chilliwack Modern Mountain
Hôtel Particulier Issy-les-Moulineaux
Dining Area
Elements
Stowe Residence
Warehouse Style Conversion in Hackney
Port Royal- Naples Florida