Delz Warehouse

This project encompasses the renovation of two aging metal warehouses located on an acre just North of the 610 loop. The larger warehouse, previously an auto body shop, measures 6000 square feet and will contain a residence, art studio, and garage. A light well puncturing the middle of the main residence brightens the core of the deep building. The over-sized roof opening washes light down three masonry walls that define the light well and divide the public and private realms of the residence. The interior of the light well is conceived as a serene place of reflection while providing ample natural light into the Master Bedroom. Large windows infill the previous garage door openings and are shaded by a generous steel canopy as well as a new evergreen tree court to the west. Adjacent, a 1200 sf building is reconfigured for a guest or visiting artist residence and studio with a shared outdoor patio for entertaining. Photo by Peter Molick, Art by Karin Broker

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 3 questions

What Houzzers are commenting on:

casabatlle
Ann Batlle added this to Outside18 November 2021

Popped up Light well above living room

spwh
spwh added this to Southlands Ideas19 October 2020

Rancher clad in corrugated. Cool

rhonda9132
rhonda9132 added this to rhonda9132's ideas10 October 2020

using outside space for sculptures

Photos in Delz Warehouse

Exteriors with Similar Colours
Wohnhaus Bad König
Sol
コンテンポラリー エクステリア (外観・外構)
La casa de la duna
BOXWOOD HOUSE
Revello Residence
Einfamilienwohnhaus R
New London Road