Delancey Street - Powder Room

Clients wanted to keep a powder room on the first floor and desired to relocate it away from kitchen and update the look. We needed to minimize the powder room footprint and tuck it into a service area instead of an open public area.

We minimize the footprint and tucked the PR across from the basement stair which created a small ancillary room and buffer between the adjacent rooms. We used a small wall hung basin to make the small room feel larger by exposing more of the floor footprint. Wainscot paneling was installed to create balance, scale and contrasting finishes.

The new powder room exudes simple elegance from the polished nickel hardware, rich contrast and delicate accent lighting. The space is comfortable in scale and leaves you with a sense of eloquence.

Jonathan Kolbe, Photographer

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

barbarapetry
barbarapetry added this to Oak Dr Master Bathyesterday

wainscoting in small power room 42" high?

tapicknall
tapicknall added this to Spicknall Project4 days ago

like the darker color for the hallway bathroom.