Delancey Street - Powder Room

Clients wanted to keep a powder room on the first floor and desired to relocate it away from kitchen and update the look. We needed to minimize the powder room footprint and tuck it into a service area instead of an open public area.

We minimize the footprint and tucked the PR across from the basement stair which created a small ancillary room and buffer between the adjacent rooms. We used a small wall hung basin to make the small room feel larger by exposing more of the floor footprint. Wainscot paneling was installed to create balance, scale and contrasting finishes.

The new powder room exudes simple elegance from the polished nickel hardware, rich contrast and delicate accent lighting. The space is comfortable in scale and leaves you with a sense of eloquence.

Jonathan Kolbe, Photographer

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

anna_lou
Anna Lou added this to add on 1/2 bath2 days ago

turn one closet into a tiny half bath like this

blb0005
blb0005 added this to Random Home Spots4 days ago

Could we squeeze a half bath on kitchen side of house?

Powder Rooms with Similar Colours
Coop
マンションフルリノベーション Y邸
Venice Loft
Lake Conroe Spanish
Spanish Oaks Hacienda
Gold Coast Chicago Residence
Mimosa
Il Nostro Sogno