1. skylight

232 Coastal Home Design Photos

Marine Parade Hythe
Marine Parade Hythe
Sonja Earl Photographer
Coastal House with sea views - Master suite with balcony
Cape Cod Home -  New Construction
Cape Cod Home - New Construction
Cape Associates, Inc.
This home, set at the end of a long, private driveway, is far more than meets the eye. Built in three sections and connected by two breezeways, the home’s setting takes full advantage of the clean ocean air. Set back from the water on an open plot, its lush lawn is bordered by fieldstone walls that lead to an ocean cove. The hideaway calms the mind and spirit, not only by its privacy from the noise of daily life, but through well-chosen elements, clean lines, and a bright, cheerful feel throughout. The interior is show-stopping, covered almost entirely in clear, vertical-grain fir—most of which was source from the same place. From the flooring to the walls, columns, staircases and ceiling beams, this special, tight-grain wood brightens every room in the home. At just over 3,000 feet of living area, storage and smart use of space was a huge consideration in the creation of this home. For example, the mudroom and living room were both built with expansive window seating with storage beneath. Built-in drawers and cabinets can also be found throughout, yet never interfere with the distinctly uncluttered feel of the rooms. The homeowners wanted the home to fit in as naturally as possible with the Cape Cod landscape, and also desired a feeling of virtual seamlessness between the indoors and out, resulting in an abundance of windows and doors throughout. This home has high performance windows, which are rated to withstand hurricane-force winds and impact rated against wind-borne debris. The 24-foot skylight, which was installed by crane, consists of six independently mechanized shades operating in unison. The open kitchen blends in with the home’s great room, and includes a Sub Zero refrigerator and a Wolf stove. Eco-friendly features in the home include low-flow faucets, dual-flush toilets in the bathrooms, and an energy recovery ventilation system, which conditions and improves indoor air quality. Other natural materials incorporated for the home included a variety of stone, including bluestone and boulders. Hand-made ceramic tiles were used for the bathroom showers, and the kitchen counters are covered in granite – eye-catching and long-lasting.
1512 Dolphin Terrace
1512 Dolphin Terrace
Spinnaker Development
Built, designed & furnished by Spinnaker Development, Newport Beach Interior Design by Details a Design Firm Photography by Bowman Group Photography
Toowoon Bay Studio
Toowoon Bay Studio
Wideline Windows & Doors
Wideline products: Halo sliding door, Halo sliding window as highlite, Horizon 3 panel sliding stacking door. Project: Toowoon Bay Reno by Kyal and Kara
She loves Blue and the Beach - Kitchen
She loves Blue and the Beach - Kitchen
Angela Todd Studios | Portland, OR
A stunning modern farmhouse kitchen filled with exciting detail! We kept the cabinets on the traditional side, painted in pale sandy hues (reflecting the beachfront property). A glazed subway tile backsplash and newly placed skylight contrast with the detailed cabinets and create an updated look. The focal point, the rich blue kitchen island, is complemented with a dark wooden butcher block countertop, which creates a surprising burst of color and gives the entire kitchen a chic contemporary vibe. For more about Angela Todd Studios, click here: https://www.angelatoddstudios.com/
Dover Shores
Dover Shores
Blackband Design
Our fun, Bohemian-inspired interpretation of nautical in Newport Beach, CA. Interior Design by: Blackband Design Phone: 949.872.2234
New England Style Home West Sussex
New England Style Home West Sussex
Randell Design Group
Light and airy renovation of coastal West Sussex home. Architecture by Randell Design Group. Interior design by Driftwood and Velvet Interiors.
Stinson Beach
Stinson Beach
Meridith Baer Home
Photos courtesy of Teed Haze
Mill Valley Calm
Mill Valley Calm
Ann Lowengart Interiors
A partial remodel of a Marin ranch home, this residence was designed to highlight the incredible views outside its walls. The husband, an avid chef, requested the kitchen be a joyful space that supported his love of cooking. High ceilings, an open floor plan, and new hardware create a warm, comfortable atmosphere. With the concept that “less is more,” we focused on the orientation of each room and the introduction of clean-lined furnishings to highlight the view rather than the decor, while statement lighting, pillows, and textures added a punch to each space.