1. Bedroom Photos
  2. TV

Bedroom TV Designs & Ideas

Master Bedroom with Custom Bed & Media Center
Master Bedroom with Custom Bed & Media Center
Ernesto Santalla PLLC
Excerpted from Washington Home & Design Magazine, Jan/Feb 2012 Full Potential Once ridiculed as “antipasto on the Potomac,” the Watergate complex designed by Italian architect Luigi Moretti has become one of Washington’s most respectable addresses. But its curvaceous 1960s architecture still poses design challenges for residents seeking to transform their outdated apartments for contemporary living. Inside, the living area now extends from the terrace door to the kitchen and an adjoining nook for watching TV. The rear wall of the kitchen isn’t tiled or painted, but covered in boards made of recycled wood fiber, fly ash and cement. A row of fir cabinets stands out against the gray panels and white-lacquered drawers under the Corian countertops add more contrast. “I now enjoy cooking so much more,” says the homeowner. “The previous kitchen had very little counter space and storage, and very little connection to the rest of the apartment.” “A neutral color scheme allows sculptural objects, in this case iconic furniture, and artwork to stand out,” says Santalla. “An element of contrast, such as a tone or a texture, adds richness to the palette.” In the master bedroom, Santalla designed the bed frame with attached nightstands and upholstered the adjacent wall to create an oversized headboard. He created a television stand on the adjacent wall that allows the screen to swivel so it can be viewed from the bed or terrace. Of all the renovation challenges facing the couple, one of the most problematic was deciding what to do with the original parquet floors in the living space. Santalla came up with the idea of staining the existing wood and extending the same dark tone to the terrace floor. “Now the indoor and outdoor parts of the apartment are integrated to create an almost seamless space,” says the homeowner. “The design succeeds in realizing the promise of what the Watergate can be.” Project completed in collaboration with Treacy & Eagleburger. Photography by Alan Karchmer
Elm House
Elm House
Lloyd's Custom Woodwork, Inc.
The master suite adds a touch of bleach to soften the elm used in the rest of the home. Photo Credit - Bruce Schneider Photography
The Front Door / Dwayne Carruth
The Front Door / Dwayne Carruth
The Front Door / Dwayne Carruth
master suite fireplace with classic furnishings
Nature's Drama: Laurentian Long House
Nature's Drama: Laurentian Long House
Design First Interiors
The key living spaces of this mountainside house are nestled in an intimate proximity to a granite outcrop on one side while opening to expansive distant views on the other. Situated at the top of a mountain in the Laurentians with a commanding view of the valley below; the architecture of this house was well situated to take advantage of the site. This discrete siting within the terrain ensures both privacy from a nearby road and a powerful connection to the rugged terrain and distant mountainscapes. The client especially likes to watch the changing weather moving through the valley from the long expanse of the windows. Exterior materials were selected for their tactile earthy quality which blends with the natural context. In contrast, the interior has been rendered in subtle simplicity to bring a sense of calm and serenity as a respite from busy urban life and to enjoy the inside as a non-competing continuation of nature’s drama outside. An open plan with prismatic spaces heightens the sense of order and lightness. The interior was finished with a minimalist theme and all extraneous details that did not contribute to function were eliminated. The first principal room accommodates the entry, living and dining rooms, and the kitchen. The kitchen is very elegant because the main working components are in the pantry. The client, who loves to entertain, likes to do all of the prep and plating out of view of the guests. The master bedroom with the ensuite bath, wardrobe, and dressing room also has a stunning view of the valley. It features a his and her vanity with a generous curb-less shower stall and a soaker tub in the bay window. Through the house, the built-in cabinets, custom designed the bedroom furniture, minimalist trim detail, and carefully selected lighting; harmonize with the neutral palette chosen for all finishes. This ensures that the beauty of the surrounding nature remains the star performer.